SIGURNOST I BEZBRIŽNOST

d upozorenja na potencijalnu opasnost od sudara do pametnih sustava koji vam pomažu u održavanju prianjanja i stabilnosti. Vaša sigurnost je naša briga.

Zbog toga se potpuno nova Ford Kuga standardno isporučuje s mnoštvom pametnih tehnologija i sustava pomoći u vožnji, a sve su osmišljene kako bi zaštitile vas, vašu obitelj i ostale sudionike u prometu.

FORD KUGA - SIGURNOST S 5 ZVJEZDICA

O ovome ne govorimo samo mi. Kao dokaz svoje izvanredne sposobnosti da zaštiti vas i vaše putnike, potpuno nova Ford Kuga zaslužila je 5 zvjezdica sigurnosti od Euro NCAP-a, vodeće neovisne organizacije koja provodi testove sigurnosti automobila u Europi. Njihova je uloga temeljito procijeniti sigurnost svih novih vozila, držeći ispitivanja na najvišoj razini.

Puna sila kočenja u nuždi. Pomoć pri kočenju u nuždi dizajnirana je za prepoznavanje situacije kočenja u nuždi i optimizaciju tlaka u sustavu kočenja kako bi se osigurala maksimalna zaustavna snaga.

Drži vas pod kontrolom. Elektronička kontrola stabilnosti neprestano prati putanju vašeg vozila. Korištenjem naprednih senzora ABS sustava i sustava kontrole proklizavanja, nove tehnologije mogu prepoznati kada vaša Ford Kuga gubi prianjanje te automatski primijeniti impuls kočenja na pojedinačne kotače kako bi se vaš automobil stabilizirao.

BOLJA VIDLJIVOST U ZAVOJIMA

Kugina Full LED četverostruka prednja svjetla pružaju izvanredno osvjetljenje u različitim uvjetima. Ova privlačna LED svjetla koriste tehnologiju kamere za praćenje ceste ispred vas i u skladu s tim mijenjaju obrasce osvjetljenja.

Prediktivno svjetlo za zavoje koristi oznake traka za otkrivanje i osvjetljavanje zavoja na cesti prije nego što uđete u zavoj. Svjetlo temeljeno na prometnim znakovima prepoznaje ako se približite kružnom toku ili znaku za zaustavljanje i prilagođava snop prednjih svjetala tako da odgovara položaju ceste

Duga svjetla bez odsjaja podešavaju kut prednjeg svjetla za maksimalno osvjetljenje, dok prednja kamera pomaže sustavu da zaštiti druge vozače od odsjaja.

DODATNI PAR OČIJU

Sustav upozorenja na vozilo u mrtvom kutu koristi bočne senzore za traženje vozila koja se mogu skrivati u vašem mrtvom kutu.

Ako se u mrtvom kutu detektira drugi automobil, sustav će vas upozoriti diskretnim svjetlima upozorenja ugrađenima u oba retrovizora. Sustav upozorenja na vozila koja prolaze iza automobila (Cross Traffic Alert) radi sa Sustavom upozorenja na vozilo u mrtvom kutu kako bi vam pomogao kada se vozite unatrag iz parkirnog prostora ako je vaša vidljivost ograničena.

Sustav može otkriti vozila koja se približavaju sa strane i oglasiti zvučnim upozorenjem kako bi vas upozorio na njihovu prisutnost.

UOČAVA PROMETNE ZNAKOVE

Bez obzira nalaze li se prometni znakovi uz rub ceste ili iznad nje, jesu li trajni ili privremeni, Sustav prepoznavanja prometnih znakova ih može identificirati.

Ikone ograničenja brzine i znakovi zabrane pretjecanja, prikazuju se na instrumentnoj ploči nove Kuge, upozoravajući vas na promjenu ograničenja.

POMOĆ U ZAŠTITI DJECE

Potpuno nova Ford Kuga konstruirana je tako da mala djeca u njoj budu sigurna na svakom putovanju.

Dolazi sa stražnjim ISOFIX sustavom za pričvršćivanje dječje sjedalice, što znači da vrlo jednostavno možete postaviti čak dvije dječje sjedalice.

Cjenik i Brošura

Više informacija o Vašoj novoj Ford Kugi pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.

PREUZMITE